Witam, koledzy podpowiedzcie co oznacza ten szlam na szybach o wewnątrz? Szyby myję codziennie a i tak pojawia się przy włączaniu ciepłego powietrza. Dodam że ubywa po trochu płyn w chłodnicy. Jak jest zimne to bajki jak troszeczkę ciepełka to koniec wszystkie szyby są zamglone.
troche dużo tej wilgoci jezeli jest tłusty ten opar i nie zchodzi ładnie no to jest sznsa na uszkodzoną nagrzewnice ale bez paniki, na początek załacz klimę jeżeli przy klimie zaraz zejdzie opar i nie będzie tłustego naloty no to wilgoć. Przy właczonej klimie pracuje osuszacz który usówa wilgoć to pomoże z diagnozą, równie dobrze jak nagrzewnica może byc to wina filtra kabinowego kiedy go wymieniałeś? Jak jest mocno zasyfiony to nie puszcza powietrza.
troche dużo tej wilgoci jezeli jest tłusty ten opar i nie zchodzi ładnie no to jest sznsa na uszkodzoną nagrzewnice ale bez paniki, na początek załacz klimę jeżeli przy klimie zaraz zejdzie opar i nie będzie tłustego naloty no to wilgoć. Przy właczonej klimie pracuje osuszacz który usówa wilgoć to pomoże z diagnozą, równie dobrze jak nagrzewnica może byc to wina filtra kabinowego kiedy go wymieniałeś? Jak jest mocno zasyfiony to nie puszcza powietrza.
Zmieniałem filtr na nowy, nie mam klimy.
[ Dodano: Pią 11 Lis, 11 19:49 ]
Zamieszczone przez ahmed799
U mnie to znika jak włączę klimę i osuszę trochę kabinę. Może masz szyby źle wyczyszczone. Spróbuj woda z octem wyczyścić i zobacz co będzie dalej.
mysle ze to moze byc płyn chlodniczy w cc.tak mialem.płyn kapał z nagrzewnicy i czesto parowały mi szyby wlasciwie podobny efekt do twojego. a płynu chłodzacego ci ubywa? :?:
:shock: Serio?
Może warto spróbować umyć tak: psikasz płynem do szyb i polerujesz suchą szmatą do czysta. Po wypolerowaniu czekasz chwilę i następnie polerujesz drugą czystą szmatą. Ja w ten sposób, używając dwóch szmat, jedna chwilę po drugiej, pozbyłem się problemu niedomytej, niewytartej wewnętrznej przedniej szyby.
Komentarz